Home Clubgeschiedenis
Clubgeschiedenis

Taekwondo Academy GeWeAcademy Ge-We werd in maart 1977 gesticht door Bruno Graziano onder de naam 'Koryo Wellen'. Ongeveer een jaar later veranderde de naam in 'Keumgang Wellen', dit op vraag van Jan Bartels omdat er reeds een club was die toen 'Koryo Hasselt' noemde. Taekwondo was toen nog in de beginfase van zijn populariteit, slechts weinigen voelden zich geroepen om deel te nemen aan deze verdedigingssport. Toch begon de club stilaan te groeien...

In 1985 kwam er een fusie tussen 2 clubs: 'Keumgang Wellen' & 'Po Wong Gelinden'. Hier hebben we dan ook onze naam aan te danken (GeWe = Gelinden-Wellen). Later begon Bruno ook nog met training te geven in Kortessem (in 1985).

Ondertussen was de club uitgegroeid tot één van de beste van het land. In de jaren '80 had de club een hoogtepunt met verschillende leden in het nationaal team. In de jaren '90 breidde de club zich weer uit: Montenaken (1992) kwam erbij, en ondanks een moeizame start werd ook dit een succes. Uiteindelijk is onze club uitgegroeid tot één van de grootste van België (meer dan 100 ingeschreven leden!) en blijven we verdergaan op hetzelfde elan.