Home Doe mee!
Doe mee!

Taekwondo Academy GeWe

Taekwondo Academy GeWe is een club met naam en faam in binnen- en buitenland. Dankzij de inspanningen van trainers en leden hebben we al vele provinciale, nationale en internationale titels behaald.

Iedereen kan aan Taekwondo doen!

Taekwondo is een sport die zowel recreatief als competitief kan beoefend worden. Centraal binnen deze sport staat het volgende:

  • Discipline en respect voor elkaar
  • Fysieke training die het uithoudingsvermogen bevordert
  • Snelheid en beheersing van het lichaam
  • Zelfverdediging

Op het beoefenen van Taekwondo staat geen leeftijd! Vanaf 5 jaar tot +65, iedereen kan meedoen! Probeer het zelf ook, de eerste 2 lessen zijn gratis.

In Kortessem worden trainingen zo aangepakt dat kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen!

Hoe wordt er getraind?

Een training is opgebouwd uit verscheidene onderdelen en wordt geleid door mensen met meer dan 20 jaar ervaring. Iedere training begint met een belangrijke opwarming waarbij de nadruk gelegd wordt op het stretchen van de spieren. Op deze manier worden blessures tijdens het verdere verloop van de training vermeden.

Vervolgens komen traptechnieken aan bod. Training van allerhande lage en hoge technieken worden aangeleerd en verfijnd. Dit gebeurt met behulp van trapkussens of in samenwerking met een partner (eventueel met pantserbescherming).

Naast sparring wordt er tijdens iedere training ook aandacht geschonken aan de technische kant van het Taekwondo. Basistechnieken worden aangeleerd en poomsaes worden verfijnd.

Op regelmatige basis wordt ook aandacht geschonken aan zelfverdediging. Er wordt geoefend hoe op een efficiƫnte manier gereageerd kan worden in realistische situaties.

Locaties

De trainingen worden gehouden op drie verschillende locaties, met name Wellen (2x per week), Montenaken (2x per week) en Kortessem (1x per week). In principe kan je dus tot vijfmaal per week trainen. Een gedetailleerde wegbeschrijving naar de sporthallen en de uurregeling kan je bij de rubriek 'Locaties' vinden.

Meer informatie?

Wens je meer informatie te bekomen over Taekwondo of over de trainingen? Aarzel niet en bel of mail ons!

Bruno Graziano
Hoofdtrainer

Contacteer Bruno

Mathieu Flipkens
Voorzitter

Contacteer Mathieu